Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:00Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Вижте от какви номера на търговци на дърва да се пазите

  09-09-2017 0 8010

  Снимка: Борислав Пенков

  Търговските номера са много често срещани сред склададжиите, които продават дърва. Много от тях например категорично не желаят да отговорят на журналистически въпроси. Хората обаче споделят най-различни начини, по които са били измамени.

  Мокренето на дървата е един от любимите прийоми на некоректните търговци. То обикновено се прави вечер, за да има време дървото да попие влагата и съответно да тежи повече, защото складовете работят предимно на тонажи.

  Друг похват е номерът с килограмите. Потърпевши заявяват, че това може да се случи по няколко начина. Единият е, когато звъннете по телефона на даден склад и си поръчате да речем 3 тона дърва и понеже това е значително количество, при вас пристигат с до половин тон по-малко. Как? Ами просто, докато са ви товарили стоката, този половин тон е останал в склада, а вие няма как да изтеглите дървата след като ви ги докарат и ето, че още един търговец или недобронамерен работник в склада прибира едни чисти пари в джоба. Това е в случай, че даже не сте отишли до склада. В подобен вариант, но в такъв, в който все пак отивате на място, теглят ви стоката пред вас и вие си тръгвате доволен да чакате да пристигнат, също крие рисковете си.

  Според айтозлия, който смята, че е бил измамен, много често шофьорите играят комбина с разтоварачите и някъде по пътя на добре скрито място, отново се изгубва половин тон. Затова вече патили хора правят следното, колкото и да е изнервящо и отнемащо време – следят целия процес. От тегленето на дървата в склада, качването им в камион, пътуването с тях и  разтоварването им пред дома. Според други препатили при по-горе споменатите плътни и пространствени кубици също има възможности за некоректни практики. Една от тях е оставянето на празно пространство между дърветата, така на пръв поглед имате желаното количество дърва, но ви удрят в тонажа.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.