Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:38Вторник

  18 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  В Атия успяха: Нено Димов склони да се срещне с тях на място

  24-08-2019 0 886

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Жителите на Атия успяха да постигнат успех в искането си за среща с екоминистъра Нено Димов. Преди дни двама членове на Инициативния комитет отказаха поканата на министъра за среща в София, където да разговарят по темата за изграждането на депо за временно съхранение на опасни отпадъци. Отказът им бе с мотивите, че са горди хора и са останали обидени от това, че Димов не присъства на обществено обсъждане в Созопол, провело се в читалището.

  Драмата по оста Атия-Созопол-София продължава вече няколко месеца. Жителите на созополското село недоволстват от факта, че на около 300 метра от домовете им ще се изгради въпросното депо. Веднъж на крака в Атия дойдоха представители на администрацията на Община Созопол, но хората останаха разочаровани от срещата. Именно тогава те заявиха, че ще искат среща директно с екоминистъра.

  Ето какво пише Димов до Инициативен комитет „Възраждане за село Атия“:

  „Във връзка с отправена от мен покана за провеждане на среща и обсъждане на въпроси по Проект за изграждане на площадка за временно съхранение на опасни битови отпадъци до Вас и до жители на село Атия и община Созопол на 23 август тази година в София, от страна на председателя на Инициативен комитет „Възраждане за село Атия“ беше получен отказ за участие в срещата.

  Отчитайки важността на въпроса, Ви информирам, че на 25 август тази година ще посетя лично района на площадката на проекта, за да се срещна с всички заинтересовани страни.

  С оглед на горепосоченото очаквам Вашето лично присъствие и участие в планираната среща на 25 август тази година в 11,30 часа на терена на площадката на Проект за изграждане на площадка за временно съхранение на опасни битови отпадъци“.

  Тогава жителите на Атия са насрочили протест, който ще продължи от 10:00 до 13:00 часа, като за целта ще блокират пътя към селото от разклона за главния път Бургас – Созопол.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.