Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:25Понеделник

  09 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Учителки в Руенско с нечувано високи резултати

  05-11-2019 0 2255

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  За първи  път бе връчен почетният вимпел на Регионалното управление на образованието на три учителки, които водят смесени класове в Руенско. Трите учителки живеят в Айтос. Обикновено  награда се дава на училища по повод годишнини или на цели колективи. За първи път се връчва индивидуално – за личен принос на учителя. Получиха го Софка Атанасова, преподавател по математика в ОУ „Христо Ботев“ село Череша, и нейната колежка Ваня Атанасова от същото училище, преподавател по български език и литература. Третият удостоен с почетния знак е Таня Нейчева, учител по математика в ОУ „Димчо Дебелянов“ в село Снягово. Трите педагожки работят със смесени класове – пети и седми. Това обаче по никакъв начин не е попречило на успеваемостта, която реализират. „Проследихме къде учат техните ученици, които завършиха миналата година седми клас. Голяма част от тях са в езиковите гимназии на Бургас, а входното ниво, което са показали в новото си училище, е меко казано впечатляващо. В тези села няма интерактивни дъски, няма супермодерна техника на преподаване. А в един учебен час тези учителки успяват успоредно да работят с децата от пети и от седми клас. Въпреки това, има много високи резултати“, обясни инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието, която вчера връчи наградите на трите преподавателки. Тя е категорична, че при първата среща с министъра на образованието Красимир Вълчев лично ще го запознае с резултатите от работата на трите жени.

  В понеделника след балотажа училищата в региона не почиват. Директорите на учебните заведения  в по-голямата част от населените места, където имаше частични избори, предпочетоха да имат нормални учебни занятия. „Повечето проумяха, че няма нужда от кухи уж почивни дни, които нарушават ритъма на работа. Още повече, че там, където е имало по две-три секции на първия етаж на сградата, от избирателните комисии още вечерта са разглобили и прибрали параваните и другите неща от избирателните секции. Аз лично минах на проверка в две училища в Айтос, където учебните занятия протичаха нормално“, коментира инж. Виолета Илиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.