Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:13Понеделник

  18 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие

  14-02-2018 0 1621

  Снимка: Борислав Пенков

  Учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“ излязоха в европейско междучасие, като в него те се срещнаха с евродепутата Светослав Малинов. Срещата е резултат от контакта, който ръководството на гимназията осъществи с неговия екип. Бургаското училище е част от проекта „Европейско междучасие“, който господин Малинов за поредна година провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, които имат като граждани на Европейския съюз. 

  Ние имаме и друга причина да потърсим контакт с него. В ПГРЕ са в ход два проекта по програма „Еразъм+“. Първият е на тема „Европа - нашият общ проект“, а вторият - „Миграцията в Европа – да споделим различията и да продължим напред“. Тематиката им визира приоритети на нашия съюз и на българското председателство – бъдещето на Европа и миграцията на „стария “ континент“, заяви директорът на гимназията Радостина Георгиева.

  Съвместно с партньори от Белгия, Италия, Испания, Люксембург, Норвегия и Франция,  възпитаниците  ще се запознаят с историята, постиженията и предизвикателствата пред ЕС. Те ще участват в импровизирани телевизионни дебати и парламентарни сесии, ще посетят европейските институции и ще представят своите идеи за нашето бъдеще.

  Срещата с господин Малинов поставя началото на дискусия с учениците за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder