Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:43Понеделник

  18 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие

  14-02-2018 0 1073

  Снимка: Борислав Пенков

  Учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“ излязоха в европейско междучасие, като в него те се срещнаха с евродепутата Светослав Малинов. Срещата е резултат от контакта, който ръководството на гимназията осъществи с неговия екип. Бургаското училище е част от проекта „Европейско междучасие“, който господин Малинов за поредна година провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, които имат като граждани на Европейския съюз. 

  Ние имаме и друга причина да потърсим контакт с него. В ПГРЕ са в ход два проекта по програма „Еразъм+“. Първият е на тема „Европа - нашият общ проект“, а вторият - „Миграцията в Европа – да споделим различията и да продължим напред“. Тематиката им визира приоритети на нашия съюз и на българското председателство – бъдещето на Европа и миграцията на „стария “ континент“, заяви директорът на гимназията Радостина Георгиева.

  Съвместно с партньори от Белгия, Италия, Испания, Люксембург, Норвегия и Франция,  възпитаниците  ще се запознаят с историята, постиженията и предизвикателствата пред ЕС. Те ще участват в импровизирани телевизионни дебати и парламентарни сесии, ще посетят европейските институции и ще представят своите идеи за нашето бъдеще.

  Срещата с господин Малинов поставя началото на дискусия с учениците за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68417
  gbp Британска лира GBP 2.23128
  chf Швейцарски франк CHF 1.69277
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.