Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:30Неделя

  17 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ученици ще карат учебната си практика в БМФ Порт Бургас

  11-10-2019 0 213

  Снимка:

  Близо 100 ученици от бургаски професионални гимназии ще изпълнят своите задължителни учебни практики на територията на „БМФ Порт Бургас”. Още през първия срок на тази учебна година тук професионални умения ще придобиват ученици от паралелката по топлотехника на Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации /ПГСИ/„Пеньо Пенев” и от паралелката по пристанищна механизация на Професионалната гимназия по транспорт. За втория срок са планирани практиките на ученици от паралелката по газова техника на ПГСИ „Пеньо Пенев” и от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола”, на които ще бъде осигурена учебна плавателна практика на влекач – последно поколение. За учениците всички осигурени практики са безплатни.

  Като социално отговорна компания „БМФ Порт Бургас” – концесионер на пристанищните терминали „Бургас Изток -2” и „Бургас Запад”, за пореден път заявява ангажираността си към младите хора и готовността си да съдейства за качеството на тяхното образование. По време на практиката си в пристанището в реална работна среда учениците ще придобият повече умения, ще се научат да спазват изискванията за безопасност, ще могат да направят правилен избор на бъдеща професия.

  Компанията е изградила партньорство с трите бургаски гимназии, за да отговори на съвременните изисквания за обвързаност на бизнеса с образованието, което е сред приоритетите на образователното министерство. За „БМФ Порт Бургас” получаването на професионално образование и повишаването на квалификацията са дейности с особено значение. Компанията управлява собствен Център за професионално обучение, който наред с повишаване квалификацията на работниците в дружеството, предлага обучение и на външни курсисти. В Центъра всеки желаещ може да получи практическо обучение и да придобие професионална квалификация по специалностите: монтьор на подемно-транспортна техника /курсове за кранисти/, на автотранспортна техника, техник на железопътна техника /локомотиви и вагони/, заварчик, шлосер.

  През 2018 г. материалната база на Центъра е напълно обновена. Учебните зали по теория разполагат с интерактивни дъски и компютри. Практиката се провежда в учебни работилници, което означава обучение в реална работна среда и възможност за придобиване на професионални умения с модерно оборудване. С обучението са ангажирани както хонорувани преподаватели, така и специалисти от предприятието с дългогодишен опит.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.