Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:58Петък

  13 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ученици от Несебър почетоха загиналите при катастрофи

  18-11-2019 0 569

  Снимка:

  С решение на Асамблеята на ООН от 26 октомври 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

  С провеждането на инициативи на този ден се цели: да си спомним за загиналите и изразим съпричастност към мъката на семействата за понесените загуби; да се отбележи дейността на участващите в ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и др., които ежедневно се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

  Статистиката показва, че от началото на годината загиналите при ПТП у нас са 511 души, а децата сред тях са почти колкото един клас.

  За да отбележат Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП ученици от СУ „Любен Каравелов“ от V б и VI в клас, с класни pъководители Соня Дамянова и Таня Кехайова, проведоха открито занятие по безопасност на движението, като припомниха най-важните правила за пресичане на пътното платно и поведение в различни пътни ситуации.

  На децата бе обяснено, че безопасността на пътя е споделена отговорност, изискваща ново отношение, култура и толерантност между всички участници в движението След това учениците положиха цветя на пешеходната пътека на ул. „Иван Вазов“ и с едноминутно мълчание почетоха жертвите на ПТП. За проявата децата бяха подготвили табла и баджове, а някои от тях носеха светлоотразителни жилетки. На занятието присъстваха и родители на петокласниците, които раздадоха на учениците светлоотразителни ключодържатели.

  С цел опазване живота и здравето на децата на пътя, в часовете на класа, ежемесечно се провеждат занятия, касаещи различни аспекти на поведение и информираност на учениците като участници в пътното движението.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.