Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:55Петък

  13 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ще има ли подземна улица до Гъбката, ще решават отново бургазлии

  14-11-2019 0 693

  Снимка: Борислав Пенков, Архив

  Георги РУСИНОВ

   

  Дали ще има подземна улица от Чадъра до Гъбката ще решават отново бургазлии. Темата бе повдигната по време на обществено обсъждане, касаещо предстоящите ремотни по булевард „Демокрация“, както „Черноморски фар“ писа. Присъстващите изразиха мнение, че идеята за бърза автобусна линия от „Славейков“ до центъра няма как да се случи, без реализиране на въпросната подземна улица. Идеята бе предложена преди 4 години по време на предизборната кампания на кмета Димитър Николов, но бе отхвърлена с около 70 на 30 от анкетираните. Присъстващите на общественото обсъждане останаха изненадани от това и поискаха идеята да се реализира час по-скоро и по възможност с проекта за ремонти на „Демокрация“.

  Заместник-кметът Руска Бояджиева обясни на присъстващите, че за да се случи това, то трябва да се премине през няколко етапа. Първият, от който е провеждане отново на обществено обсъждане и то широко, защото един такъв проект не касае само живеещите в района, а всички бургазлии, тъй като това е една от най-натоварени части в Бургас, както за шофьори, така и за пешеходци.

  Удобство ще е наистина да има подземна улица, която няма да обезпокоява потока от пешеходци особено през лятото, който е много интензивен. Община Бургас също е на мнение, че този проект трябва да бъде реализиран. Затова хората поискаха той отново да бъде върнат на дневен ред. Бояджиева обясни, че тогава, преди 4 години, общината е изтървала възможност за евро финансиране в размер на 8 милиона лева, колкото е щяло да отнеме реализирането на проекта.

  По време на срещата един от присъстващите архитекти припомни, че много набързо бе забраена идеята аз буферните паркинги, а това вече е факт в София и е работещо решение за намаляване на трафика в града.

  Заместник-кметът инж. Чанка Коралска от своя страна добави, че голяма част от проблемите ще се решат, ако самите бургазлии спрат масово да ползват автомобилите си и започнат по-често да ползват градския транспорт. Коралска естествено обясни, че разбира, че на голяма част от хората такъв преход е труден.

  Срещата приключи с нагласа в бъдеще отново да се проведе обществено обсъждане и анкета относно подземната улица.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.