Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:30Понеделник

  14 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Съветник хвърли ръкавицата на Бачийски: Кажи официално, има ли инвеститор за карго летище в Равнец?

  11-09-2019 0 1337

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Има ли инвеститор за карго летище в Равнец попита общинският съветник от ГЕРБ арх. Димитър Георгиев. Това стана по време на заседанието на постоянната комисия по Устройство на територията, на която той е председател. По време на разглеждане на докладната записка за променения Подробен устройствен план (ПУП) за зоната, той изказа мнение, че е редно Константин Бачийски да заяви пред всички има ли инвеститор за летището и кога да се очаква такъв.

  Именно Бачийски призоваваше планът да бъде променен, така че да може функционалността на пистите да се запази. Кметът Димитър Николов оттегли предната докладна записка за създаването на ПУП за Равнец, за да може да се нанесат корекции. Те вече са факт. Основните промени касаят това, че ще се строи на минимум 75 метра от пистите. По време на заседанието на комисията стана ясно и че са променени параметрите на бъдещото строителство. Сградите ще са с по-нисък кинт.

  Членът на комисията Диян Димов изказа мнение, че малко прибързана е била реакцията на Бачийски, защото ако някой каргооператор реши да прави нещо в Равнец, то той може пак да изиска промяна на ПУП-а.

  Всеобщо мнение на членове на комисията и администрацията бе, че Бачийски прави някакви предварителни разчети, които изобщо може да не се сбъднат. Историята за „нероден Петко“ бе дадена като пример в случая.

  Зададен бе и въпросът дали в концесионния договор на „Фрапорт“ има клауза да няма друго летище в радиус от 50 километра. От администрацията отговориха, че няма как да знаят това. Ако имало нещо такова, то при евентуални намерения за реализиране на карго летище в Равнец ще стане ясно, тъй като ако такава клауза има, то от „Фрапорт“ ще внесат жалба.

  Заместник-кметът по строителство инж. Чанка Коралска коментира, че процедурата за реализирането на едно карго летище не е никак лесна.

  „Трябва да се изготви екологична оценка за вредното въздействие върху здравето, трябва да се проведе обществено обсъждане, да се получи разрешение от транспортния министър“, посочи тя.

  Комисията все пак подкрепи докладната за променения ПУП. Отхвърлиха обаче тази на Георги Дражев, с която иска назначаване на международен конкурс за идеен проект на летището.

  „Ако обявим конкурс за летище, без да имаме приет още ПУП, ще станем за смях пред целия свят“, заяви арх. Георгиев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.