Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:06Неделя

  17 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  С над 3 милиона лева: Надграждат видеонаблюдението на територията на община Бургас

  13-10-2019 0 357

  Снимка:

  И полицията зорко ще следи камерите

   

  Георги РУСИНОВ

   

  С над 3 милиона лева ще бъде надградено видеонаблюдението на територията на община Бургас. За целта общината е обявила обществена поръчка, показа проверка на „Черноморски фар“.

  Предметът на поръчката включва дейности за надграждане и разширяване на обхвата на съществуващата и действаща централна система за електронно видеонаблюдение. Както изданието ни писа преди време, целта е с новите камери да бъде обхваната цялата територия на общината.

  „На всички входове и изходи към града ще бъдат поставени камери за разпознаване на номера. Идеята е целият трафик, който идва към града да бъде регистриран. Това е от гледна точка на МВР. Останалото също е свързано със сигурността. Всички основни пътища и артерии, водещи и излизащи от съставните селища да имат видеонаблюдение, така че да действа като превантивна мярка за намаляване на престъпленията и противообществените прояви на територията на общината“, обясни тогава пред наш репортер шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев.

  Няколкостотин ще са новите камери, като в голяма част от населените места в общината ще се появят за пръв път, докато в други има частично поставени.  Последно с камери бе опасан „Меден рудник“. Идеята е всички камери да се свържат в една голяма платформа и да излъчват 24 часа онлайн в Центъра за видеонаблюдение в Бургас, както и да има канали към полицията. По последната идея вече има развитие, като наскоро шефът на КАТ-Бургас комисар Неделчо Рачев заяви във връзка с наш материал, че видеозаписи се изземват от Центъра при необходимост.

  Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 3 300 000 лева, без ДДС. Крайният срок за кандидатстване с оферти е 12 ноември тази година.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.