Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:07Понеделник

  17 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Разпитаха атентатор с доживотна за смъртта на гарда Горан

  18-09-2019 0 1660

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Делото за смъртта на затворника Горан Горанов продължава. Подсъдими за причиняване на смърт по непредпазливост са двамата надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров, които са били на смяна във фаталния за покойния гард 25 март 2017-а. В поредното заседание показания ще дадат шестима затворници и един надзирател.

  Пръв показания даде българо-руският гражданин Нерон Бохосян. По думите му той излежава доживотна присъда за атентат. Нерон е и един от малкото в Бургаския затвор, който може да се похвали, че има висше образование. В самото начало на разпита обаче той заяви, че не е искал да бъде разпитван. Причината била, че не познавал Горан, не знаел нищо за смъртта му и нямало как да помогне.

  Нерон е спечелил дело в Административен съд – Бургас срещу условията в затвора, или по-точно непрестанното викане и блъскане от страна на покойния Горанов. Висшия административен съд обаче отменил решението. Нерон бил в килия на етажа под Горан, но въпреки това шумът, вдиган от него бил много силен. Други затворници също се оплаквали. Така разбрал, че всъщност именно Горанов е причината за какофонията.

  „Викаше и блъскаше през деня и вечерта и това почти всеки ден. Подавал съм жалби и до директора на затвора(б.а. Бранимир Мангъров), но не ми бе отговорено. То не е и задължително де. Ако ти се отговори, то ще е по-скоро устно и то от някой от надзирателите. От  тях точно разбрах, че нищо не можело да се направи по въпроса с шума. От директора отговор не получих“, обясни атентаторът в залата.

  Прокурорът попита Нерон дали е имал проблеми с парното. Той отговори, че е нямал. Различно обаче било затоплянето, като по някога било доста горещо. Затворникът поясни още, че ако някой от излежаващите присъди иска нещо, то ставало чрез чукане по вратата. Тогава се явявал надзирател. Според атентаторът обаче повечето желания били за разговор по телефона.

  Адвокат Захари Кирилов, който представлява семейството на Горан Горанов коментира пред репортер на „Черноморски фар“, че продължава да настоява директорът на затвора Бранимир Мангъров да бъде разпитан. Самият той бил подал сигнал до прокуратурата срещу скандалните показания на един от първите разпитани затворници – Асен Радев. Според Кирилов не е редно в съдебна фаза прокуратурата да се занимава с показанията на някого, това трябвало да прецени съда в края на делото – кои показания ще приеме и кои не.

  Краят обаче не се вижда да е скоро, тъй като остават да бъдат разпитани още около 30 свидетели. В поредното заседание няколко редовно призовани не се явиха. Стана ясно и че един е починал.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.