Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:29Неделя

  23 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Първият независим кандидат за общински съветник в Бургас се регистрира за изборите

  18-09-2019 0 1234

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Мартин Пенчев, първият независим кандидат в Бургас за общински съветник, се регистрира за местните избори през октомври. Както повелява редът, той донесе необходимите за регистрация документи в Общинската избирателна комисия (ОИК). Името на Пенчев нашумя покрай протестите срещу цената на горивата, като той бе един от организаторите. В социалните мрежи Пенчев и приближените около него постоянно организират благотворителни каузи и помагат на хора в нужда. Пред вестник „Черноморски фар“ той заяви, че е осъзнал, че нещата, които са правили през годините срещу властта, много по-трудно се случват, когато са във формата на протест.

  Мартин Пенчев

  „Решихме да разберем дали хора, които не са политици и нямат такива амбиции, имат място във властта, за да помагат на други хора, чиито проблеми въобще не влизат в полезрението на властта. След като в социалните мрежи това се случва и има резултат и то с години наред, искахме да разберем дали и отвътре ще стане. Това, което наблюдавам е, че хората, които не са от вчера в политиката, масово приемат длъжността общински съветник като професия, а това за мен не трябва да е така. Трябва да се приема като дълг, не може да си по професия общински съветник“.

  Според него шансът той да стане общински съветник е много малък и дори клони към нулата.

  „Всички знаем как се броят бюлетини в България. Отделно аз самият не съм много наясно каква е нагласата в хората и дали не им е по-добре да си продадат гласа за 50 лева и после да си купят хляб“, добави Пенчев.

  Все пак основният му приоритет, ако той бъде избран за общински съветник, ще бъдат децата, както и хората в беда и нужда.

  „Такива, които са загубили дома си под една или друга форма, деца в неравностойно положение, нуждаещи се от средства за операции, дрехи или играчки. С това се занимаваме и всеки ден. Да не забравяме, че всички около мен, които сме обвързани с тези каузи, не сме по професия политици. Всеки си има своята работа и отделяме време, за да могат нещата да се случват“, коментира той.

  За издигането му за кандидат за общински съветник Мартин Пенчев е подкрепен с 1020 подписа. Те вече са подадени към ГРАО и се чака потвърждение от там за неговата регистрация.

  „Ако сметнат, че има невалидни подписи и не ми достигнат, имам приготвени още около 100, които да добавя в листата и да продължим напред“, сподели Пенчев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.