Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:38Понеделник

  20 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Община Айтос непрекъснато обновява спортната база

  31-07-2019 0 467

  Снимка:

  Обявена е и обществена поръчка за трето спортно игрище в спортен комплекс „Крум Делчев“ за 85 хиляди лева

   

  Фактите - старата спортна база в община Айтос се реновира, изградени са и се изграждат нови спортни обекти. От децата, младите хора и от всички граждани се иска само желание да спортуват.

  Два спортни комплекса - в парк „Славеева река" и в силж Карагеоргиево, две спортни игрища, в непосредствена близост до обновения градския стадион, ново игрище в двора на СУ „Христо Ботев". Това е резултатът от изпълнението на Програмата на Община Айтос за изграждане и обновяване на спортната инфраструктура. В момента се извършва основен ремонт и разширение на Спортна зала „Аетос", в същото време Общината кандидатства и с проект за основен ремонт на Спортната зала на стадиона.

  Към този актив от спортно строителство и реновиране на рушащата се от години спортна база, през месец май тази година, кметът Васил Едрев добави още един договор за финансиране, спечелено по общински проект за изграждане на трето спортно игрище до стадиона, в кв. 50 по плана на град Айтос. На 16 юли тази година беше обявена и обществена поръчка за „Избор на изпълнител на СМР дейностите по проект „Спортна площадка № 4".

  Проектът се финансира със средства, предоставени с договор за финансова помощ, сключен между кмета на Община Айтос Васил Едрев и ДФ „Земеделие". Финансирането е по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

  Според договора, подписан през месец май тази година, одобреният размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 84 804.36 лв. Тези средства представляват 100% от одобрените инвестиционни разходи, което означава, че по този проект от Общината не се изисква съфинансиране и съоръжението ще бъде изградено изцяло със средствата по Програмата, без нито един бюджетен лев. За зоната за спорт на открито, проектът предвижда и монтирането на фитнес уреди.

  С новото съоръжение, спортните игрища в комплекс „Крум Делчев" ще бъдат общо три. Ще припомним, че преди две години, със собствени средства Община Айтос успя да ремонтира трибуните за зрителите на градския стадион. Подменени с нови бяха изпочупените пейки, монтирани още по време на строителството на стадиона.

  Да не забравяме, че през месец март 2019 година беше открито и първото съвременно спортно игрище в двора на най-голямото айтоско училище СУ „Христо Ботев" - един успешен съвместен проект на училището и Община Айтос.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.