Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:03Неделя

  17 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Нов вид измама в социалната мрежа: дами „ловят“ шарани

  12-10-2019 0 923

  Снимка:

   

  Дарена КАМЕНА

  Мъже на различна възраст изреваха от опити за сериозно изнудване през социалната мрежа. Дама, с неясна биография, но добре изглеждаща, им изпраща покана за приятелство. С тези, които приемат, завързва лек, приятен и неангажиращ разговор, като на малко по-късен етап обяснява, че не й се пише и моли за разговор. Така се преминава към разговор, а от там и към видеоразговор. Всичко приключва след не повече от петнадесет – двадесет минути.

  На по-късен етап мъжът получава заплаха, че ако не преведе една доста голяма сума и то в евро на въпросната дама, в социалната мрежа до всички негови приятели и роднини ще бъде разпратена снимка, на която той или е гол, или пък прави неприлични действия.

  „Бях втрещен когато ми бе показан монтаж, на който главата е моята, а тялото – не. Въпросната „чаровница“ ме заплаши, че ще я пусне да се върти в социалната мрежа и веднага скри снимката. Обясних й, че не ми пука и че няма да платя нито стотинка, но съм сигурен, че има хора, които биха се притеснили жестоко от подобен скалъпен компромат. Искам да предупредя всички – и мъже, и жени да внимават с хората, които им изпращат покани за приятелство, защото има и такива, които искат да го осребрят това приятелство по недостоен начин“, разказа потърпевш, пожелал по понятни причини анонимност. Мъжът е сигурен, че подобно изнудване би довело и до сериозни раздори в по-консервативни семейства.

  В мрежата започнаха да се въртят предупреждения да не се приема приятелство от определен профил. Жената уж живее в Париж и се е затъжила за родната България. По регистрация е родена във Видин, но явно всичко е скалъпено, с цел „лов на шарани“.

  Обект на изнудването са мъже на всякаква възраст, което доказва, че ако в повечето случаи ало-измамниците са от силния пол, то в социалната мрежа и жените не си поплюват в търсенето на пари по недостоен начин.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.