Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:01Вторник

  15 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Николай Димитров отчете постигнатите резултати и представи новите проекти пред жителите на Кошарица

  04-10-2019 0 210

  Снимка:

  Независимият кандидат за кмет Николай Димитров проведе третата  среща от своята предизборна кампания с жители на с. Кошарица в  залата на читалище "Светлина".  Той представи отчета си за изминалите четири години пред обществеността в селото. Николай Димитров не пропусна да информира подробно и жителите на Кошарица как точно се разпределят средствата от бюджета на общината. Той подчерта, че винаги инвестициите в обществената, социалната и туристическата инфраструктурата се реализират,  съгласувани с общинския съвет,  след сериоз­но проучване на нуждите на всяко селище и определяне на приоритетите за всяка дейност.

  Сред вече осъществените проекти на местно ниво в Кошарица бяха споменати закритата автоспирка, паметникът на Христо Ботев, реконструкцията на игрището за футбол в малко поле с баскетболни кошове, изграждането на подпорна стена по ул. „23-ти септември“  за частично укрепване на пътно платно, разширението на водостоци по път село Кошарица – к.к. „Слънчев бряг”.

   „Преди дни направихме символична първа копка на първия етап от изграждането на велоалеята  с улично осветление – един дългоочакван обект за Кошарица.”, информира присъстващите Николай Димитров и допълни, че „преди около месец от Министерския съвет довършиха процедурата и преотредиха тази земя, която беше Държавен горски фонд, на общината. Благодарение на моите колеги от общинска администрация по най-бързия начин процедирахме документите,  разрешението за строеж и дадохме старт на обекта.”, заяви той. Първият етап на удобната и безопасна алея за велосипедисти и пешеходци свързва с.о. „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“. По трасето ще бъде изградено и улично осветление, за да се осигури оптимална видимост през тъмната част на денонощието. Първият етап от велоалеята е ситуиран от лявата част на пътното платно в посока към село Кошарица. Николай Димитров информира присъстващите, че и втората част от велоалеята, свързваща с.о. „Чолакова чешма“ и село Кошарица, също се процедира. „Считам, че до няколко месеца ще стигнем и до избор на изпълнител.”, изрази увереност той. Реализацията на  велоалеята неминуемо ще повиши  статутът на Кошарица, като съвременно и уредено селище.

  Една от новите идеи за развитие на Кошарица, на която Николай Димитров обърна внимание, бе проектирането и изграждането на многофункционална обществена сграда. Кандидатът за кмет на Община Несебър  подробно говори и дома за възрастните в Кошарица, чието изпълнение за момента е спряно. Той информира, че има промени в Закона за социалните услуги, които влизат във сила от 1 януари 2020 година. Дотогава е забранено създаването на нови специализирани институции за предоставяне на социални услуги – домове за деца, лишени от родителски грижи, домове за пълнолетни, домове за възрастни хора. „Ето защо ние чакаме да влезе в сила промяната, за да може да заложим новите изисквания  в проекта за дома за възрастни хора в Кошарица и да започнем да го изграждаме със средства от бюджета на общината”., обясни Николай Димитров. Той информира, че се предвижда изграждането на пристройка за физкултурен салон и компютърен кабинет към училището в селото.

  Независимият кандидат за кмет на Община Несебър запозна жителите на Кошарица и с новите идеи за съседните населени места. На финала на срещата той информира, че канализационна мрежа на Кошарица вече е свързана с канално-помпените станции, които отвеждат отпадните води към  пречиствателната станция в Равда. Николай Димитров се ангажира да съдейства пред ЕВН и НЕК да се увеличи мощността на ел. захранването към селото. Той благодари на хората за вниманието и прие да проучи предложения, дадени от жители на селото.

   

  Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.