Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:48Неделя

  16 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът Васил Едрев иска дофинансиране на маломерни паралелки

  28-08-2019 0 627

  Снимка:

  На 29 август тази година, кметът Васил Едрев ще иска на редовното си заседание Общинският съвет да приеме решение за дофинансиране на маломерни паралелки в училищата, и функциониране на маломерни групи в училищата и детските градини на територията на община Айтос през учебната 2019/2020 година.

  Предложението на градоначалника за дофинансиране е във връзка с докладни записки от директорите на ОУ "Светлина” - село Тополица, ОУ "Св.св. Кирил и Методий” - село Карагеоргиево, ОУ „Христо Ботев” - село Пирне и ОУ „Христо Ботев“ - село Мъглен. В Тополица недостигът до норматива за минимален брой ученици от І до VІІ клас е общо 40. Децата в І клас са по-малко с 5, във ІІ клас - с 3, в ІІІ, ІV и V клас - с по 7, в VІ клас - с 3 и в VІІ - с 8, сочи докладната записка на директора.

  За да са пълни паралелките, в Карагеоргиево не достигат общо 19 ученици от ІІ до VІІ клас. От пирненското училище пък докладват, че децата са само с две по-малко в ІІІ клас. Две деца по-малко от норматива имат и в І клас в село Мъглен, или общо за всички тези училища - недостигът е от 63-ма ученици, при норматив за І-ІV клас - 16 ученици и за V-ХІІ клас - 18 ученици.

  Съгласно нормативната уредба, за разликата до минималния брой ученици, трябва да бъдат осигурени допълнителни средства извън определените по единните разходни стандарти за съответната дейност през 2020 година. В бюджета на Община Айтос за 2019 година, финансовите средства са заложени и разпределени по бюджетите на съответните училища, пише още в предложението на кмета.

         Местният парламент трябва да вземе решение и по докладна записка от директора на ДГ „Пролет” - град Айтос. Поради намаляване броя на децата се образува една смесена полудневна група във филиала на детската градина в село Поляново. Нормативът за минимален брой е 12 деца в самостоятелна група, а децата в Поляново са 9, с три по-малко от норматива.

  Кметът ще иска и образуването на една смесена полудневна подготвителна група в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - село Карагеоргиево, тъй като децата там са 11.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.