Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:37Петък

  21 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът на Айтос Васил Едрев:Проектът за ремонт на улиците ще приключи в края на месец октомври

  04-08-2019 0 916

  Снимка: НП

   

  Съветниците питат - кметът отговаря

  Традиционно, в края на всяко редовно заседание на Общинския съвет в Айтос, съветниците задават въпроси, а кметът отговаря. На юлското заседание, кметът Васил Едрев отговори на въпроси на общинския съветник Андрей Андреев, по които коментарите в местната общност са многопластови: Кога се очаква да бъдат завършени ремонтите на уличните и тротоарните настилки в Айтос и какво се прави за придвижването на хората с двигателни проблеми по време на ремонтите?

   

  Според договора, подписан с фирмата изпълнител - ДЗЗД „Стройстийл" - град Пазарджик, спечелила обществената поръчка за изпълнител на проект „Реконструкция и рехабилитация уличната мрежа в община Айтос", „срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и съпътстващи дейности е 360 календарни дни", т.е. една година. Всеки гражданин може да се информира по-подробно, да се запознае с фирмата и да види договора, който е публикуван на официалния сайт на Община Айтос - aytos.bg.

  С ръководството на фирмата имаме ежеседмични разговори и срещи. Имам уверението, че ремонтът на улиците в града ще приключи в края на месец октомври тази година. Служители от администрацията са провели лично разговори с хората с двигателни проблеми, живеещи на улиците в ремонт. Взети са предварителни мерки и е осигурен достъп за придвижването им. Предложени са резервни варианти, които хората с двигателни увреждания могат да ползват. Там, където е било необходимо, сме направили допълнителни ремонти, за да  създадем достъпна среда.

  Прави впечатление, че започнаха спекулации с качеството на изпълнение на уличните и тротоарни ремонти. Не желая да коментирам в детайли, ще кажа само, че не е коректно, на срещи с гражданите да се говори за некачествено изпълнение. Контрол върху ремонтните дейности от страна на Общинската администрация се осъществява ежедневно от Дирекция „ТСУС". Да, има пропуски, безспорно, на всяка среща тези пропуски се поставят на вниманието на изпълнителя. На 25 юли беше направен обход по цялата дължина на улица „Станционна". Открити са 168 „хлопащи" плочки, които ще бъдат отремонтирани. Така че контролът е добър и проектът ще бъде изпълнен качествено.

  Следващата седмица улица „Станционна" ще бъде почистена и ще бъде завършена, с акт 15. Ще бъде положена асфалтовата настилка и там ремонтът приключва. Ще продължат ремонтите на другите улици. Да, улиците „Станционна", „Васил Левски" и „Паскал Янакиев" са основни артерии, които създават затруднение за движението на МПС, защото там е автомобилният поток и там е движението на междуградския транспорт. Но още месец ще трябва да потърпим. Имайки уверението на фирмите, че ще приключат в срок, убеден съм, че ще имаме нови и качествени улични и тротоарни настилки.

  Ремонтите ще приключат в рамките на два-три месеца. След това ще започнат нови, но по други улици.

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.