Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:33Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър Николов: Само Община Бургас си внася парите за нискотарифните полети(Обновена)

  28-01-2020 0 804

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

  Само Община Бургас съвестно си внася парите във фонда за финансиране на нискотарифните полети за Летище – Бургас. Това обясни кметът Димитър Николов по време на сесията на Общински съвет – Бургас за януари. През последните три години нито една от останалите морски общини не е дала своята част във фонда за стимулиране на нискотарифните компании.

  Причина за това бе искане на Константин Бачийски сумата от 340 000 лева да се актуализира при нужда през годината. Николов отговори, че това е възможно. По-късно Бачийски оттегли идеята си за допълнителните 40 000 лева и фонда остана и през тази година с 300 000 лева, които до този момент не са използвани.

  „Нито една община от останалите не е внесла една стотинка за подпомагане на полетите. Ние сме единствените стриктни, които си внасяме парите. Една стотинка не е изхарчена. Това ще стане само при необходимост“, заяви кметът.

  Той завърши с това, че в момента Община Бургас и Фрапорт водят преговори с "Wizz Air" и още една компания, които съм към финала си. След това пред журналисти допълни, че ще бъде пестелив в думите си.

   Предстои среща с low-cost компаниите в Истанбул ние делегирахме нашите права на Фрапорт, защото те са специалистите. Освен WizzAir, очакваме да се проведат преговори и с EasyJet. Със сигурност ще има новини, свързани и с RyanAir за тази година – става въпрос за полети, които ще се осъществяват през зимния период – след септември. И отново апелира останалите морски общини да дадат своята част от солидарния фонд за стимулиране а нискотарифните компании.

  Продължавам да бъда оптимист и ръката на Община Бургас продължава да е протегната към всички за партньорство“, заявърши Николов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.