Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:21Неделя

  16 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бургаските нефтохимици посрещнаха празника си с грандиозен концерт

  06-09-2019 0 712

  Снимка: Борислав Пенков

  Подобаваща заря озари небето над Летния театър снощи 

  С грандиозен концерт на 5 септември с участието на изтъкнати български творци и талантливи бургаски деца нефтохимиците отбелязаха професионалния си празник и 20 годишнината от присъединяването  на бургаския нефтопреработвателен комбинат към Групата „ЛУКОЙЛ“. От приватизацията до днес Нефтена Компания „ЛУКОЙЛ“ инвестира в дружеството над 3 милиарда долара, като изцяло модернизира производствените мощности и превърна „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ в едно от водещите нефтопреработвателни предприятия в Европа.

  Най-мащабният проект в инвестиционната програма е построяването и експлоатацията на комплекса за Хидрокрекинг на гудрон (H-Oil). Високо-професионалният екип на рафинерията овладя тази сложна и модерна технология за кратки срокове и постигна резултати, които му спечелиха признанието и уважението на световните лидери в бранша. Комплексът за Хидрокрекинг се наложи като международен обучителен център по тази технология, а българските специалисти споделят опита си, като участват в пуска на подобни инсталации в далечни страни.

  „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ не спира да се развива и да инвестира в проекти, които  го водят към реализацията на основните приоритети на Дружеството: технологично съвършенство, производствена и енергийна ефективност, промишлена и екологична безопасност, най-високо качество на продуктите и корпоративна социална отговорност.

  Отговорната социална политика и активната благотворителна дейност утвърдиха „ЛУКОЙЛ“ като предпочитан работодател, надежден партньор и значим фактор за устойчивото социално-икономическо развитие на регионите, в които работи. Вече 20 години Компанията инвестира в проекти за изграждане на социална инфраструктура на общините Бургас и Камено. С дарените над 26 млн. лева са изградени детски и спортни площадки, подкрепени са проекти на  училища и детски градини, университети и читалища, православни храмове, реализирани са редица съвместни проекти с Община Бургас, допринесли за утвърждаването й като модерен град и атрактивен туристически център: Велосипедният град, остров «Св. Анастасия» и езерото Вая.

  Основна заслуга за постигнатите значителни успехи имат професионализмът и неизчерпаемият творчески потенциал на работниците на предприятието – единен екип, сплотен от общи цели и мотивиран да преодолява сложните предизвикателства, стоящи пред съвременното нефтопреработване. Именно към тях с приветствени слова от сцената на Летния театър се обърнаха Председателят на Управителния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД Ильшат Шарафутдинов и Президентът на Синдиката на българските нефтохимици ”Лукойл” - Павлин Ваковски.  Те благодариха нефтохимиците и ветераните, представителите на партньорските организации за приноса им в развитието на рафинерията и им пожелаха нови професионални успехи.

  Сред официалните гости бяха почетният консулт на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев, директорът по персонала на рафинерията Росен Григоров, депутата от БСП -Николай Тишев.

  Марияна Попова, Криско, Стефан Вълдорев и обичайните заподозрени" веселиха нефтохимиците, а празникът завърши с подобаваща заря в небето над Летния театър.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.