Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:46Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Без промени в районирането за прием в детски градини и училища в Бургас

  20-01-2020 0 300

  Снимка: Авторът

  Михаил КОЛЕВ

   

  Няма да има промени в районирането при приема на деца в детски градини и първолаци в бургаските училища. Това стана ясно по време на заседанието на постоянната Комисия по икономика и инвестиционни политики към община Бургас.

  Председателят на Комисията Константин Бачийски попита дали предстоят промени, тъй като имало случаи, в които родителите живеят в даден район на морския град, но най-близкото до тях учебно заведение се намира на територията на друг. На запитването м у зам.-кметът Йорданка Ананиева бе категорична, че всичко си остава, както е досега, тъй като след предложение на родители още миналата година максимално са били разширени районите в Бургас.

  „Заради удобството на родителите разширихме тогава районите. Сега вече няма проблем в това отноешение. Няма как да се получи родители да не могат да запишат детето си в близкото до тях училище“, добави Ананиева.

  Общинският съветник от „Демократична България“ Димитър Найденов пък разкри, че е получил сигнал, как в дадено учебно заведение в града, когато родителите кандидатстват електронно и второто им дете да бъде прието там, се оказвало, че имало злоупотреби. Те идвали от факта, че някои от настойниците лъжели, а директорите си затваряли очите пред това. Доказателствата се представяли чак след приема.

  Йорданка Ананиева заяви, че според нея няма как да има директор, който да си позволи подобно нещо, тъй като ако бъде хванат в нарушение, ще последват наказания за него.

  Председателят на комисията Константин Бачийски предложи в съответствие със Закона за закрила на детето и Закона за защита на личните данни класиранията в детските градини и училищата да бъдат публикувани.

  Зам.-кметът отговори на това негово искане, че то може да стане факт, но само ако вместо името на детото се използва входящ номер.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.