Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:04Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Без чест между крадците: Задигналите монетите от телескопа се топят в съда

  22-08-2019 0 785

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Старата поговорка, че между крадците няма чест се доказа с пълна сила в случая с откраднатите монети от телескопа до Казиното. В заседание пред Окръжен съд – Бургас, в което единият от задържаните Стоян Вълков обжалва задържането си под стража, побърза да каже, че този, който „бил го направил“, визирайки кражбата, тъкмо го били докарали в ареста. Стоян имаше предвид Станимир Костадинов, който ден по-рано бе задържан от Районен съд – Бургас по същото обвинение. В разпространеният запис от охранителни камери се вижда, че и двамата извършват кражбата на стойност 302 лева, които са били в монетника, който се оценява на 442 лева.

  Пред съда служебният адвокат на Вълков обясни, че наложената на първа инстанция мярка за неотклонение на клиента му е прекалено тежка, като се имало предвид, че самото престъпление не е такова. Той поиска от съда „домашен арест“ за клиента си, като се аргументира с това, че разследването ще може да продължи, а органите на МВР да следят клиента му да не нарушава мярката. Към това Стоян добави, че никога не се е укривал и няма намерение.

  Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас на свой ред посочи, че взетата мярка за неотклонение от първоинстанционния съд е правилна, а жалбата на Вълков неоснователна. Държавният обвинител посочи, че извършеното от Вълков престъпление е извършено в особено опасен рецидив и по смисъла на Наказателния кодекс е тежко. Прокурорът посочи още, че може да се направи извод за това, че Стоян е съпричастен към престъплението. Освен това от разпити на свидетели също ставало ясно, че той е единият от извършителите. Не на последно място обвинителят обясни и че при по-лека мярка за неотклонение има реална опасност Вълков да извърши друго престъпление. Като аргументи за това тя посочи богатото криминално минало на обвиняемия, който е осъждан многократно за кражби. Това говорело за личността  му, че има упоритост у него да продължава да извършва престъпления.

  След изслушването на пледоариите и кратко съвещание, съставът на Окръжен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение на Вълков, който ще остане в ареста.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.